Tarihçe

1998

Bakioğlu Holding kuruluşlarından biri olan Bak Gravür, faaliyetlerine 1998 yılında Bakioğlu-Wetzel ortaklığıyla ve Wetzel AŞ ismiyle İzmir Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde başlamıştır.

2001

Tamamen Bakioğlu Holding bünyesine geçen şirket, kısa sürede tamamlanan büyük ölçekli yatırımlarla Türkiye’nin önde gelen rotogravür silindir üreticisi konumuna ulaşmıştır.

2005

Hell K500 Engraving makine yatırımıyla esnek ambalaj sektörünün yanı sıra, alkollü içkiler ve tütün mamullerinde kullanılan güvenlik bandrolleri ile ürün güvenliği için kullanılan güvenlik bandrolleri üretim sektörlerine de rotogravür baskı silindirleri üretimine başlanmıştır.

2008

Tüm üretim süreçlerinde izlenebilirliği sağlamak üzere özel yazılım uygulaması geliştirilmiş ve üretim süreçlerine entegre edilmiştir.

2009

HelioFlex lazer teknolojisi ile fotopolimer klişe üretimine geçilmiş; bilgisayarlı flekso plate klişeleri çok daha yüksek çözünürlük ve yüksek kalitede sunulmaya başlanmıştır.

2012

Otomatik hat yatırımı ile üretim kapasitesi artırılmıştır.

2013

Yasalara uyum ve kurumsal sosyal sorumluluk çerçevesinde PLC kontrollü SCADA otomasyon sistemi ile izlenen ve alanında bir ilk olma özelliği taşıyan yeni arıtma tesisi yatırımı devreye alınmış; çevre sağlığının yanı sıra işçi sağlığı ve iş kazası riskleri minimize edilmiştir.

Lazer hat yatırımı ile  "Asit İndirme" ve "3D Lazer" olmak üzere iki farklı üretim teknolojisiyle müşterilerine geniş bir ürün yelpazesi sunmaya başlamıştır.

2015

ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgesi almaya hak kazanmıştır.

2016

OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgesi almaya hak kazanmıştır.

Otomatik hat ek makine yatırımı ile üretim kapasitesi artırılmıştır.

Baskı öncesi hazrılık iş akışının bir çok aşamasının dijitalleştirilmes için ESKO AUTOMATION ENGINE yazılımına yatırım yapılmıştır.

2017

Diğer Grup Şirketleriyle aynı logo ailesi altında bütünlük taşıması hedefinden hareketle, Enternasyonel Gravür AŞ unvanından Bak Gravür Teknolojisi San. Tic. AŞ unvanına geçiş yapılmıştır.

2018

Bak Gravür ’de müşteri memnuniyetini en yüksek seviyede tutabilmek için oluşturulan CRM Satış Sonrası Hizmetler ekibi ayrı bir birim olarak profesyonelce yönetilmeye başlanmıştır.

Organizasyonu sürdürülebilir kılmak, kurumsal bilgi yönetim alt yapısını güncellemek, uluslar arası seviye ile entegre hale getirmek amacıyla SAP sistemine geçiş gerçekleştirilmiştir.

2019

Yenilikçi ve müşteri odaklı anlayışımız çerçevesinde geliştirdiğimiz "Bak Gravür Müşteri Portalı" devreye alınmış, müşterilerimiz tarafından aktif şekilde kullanıma başlanmıştır.

2021

Haziran 2021'de devreye alınan, otomatik hat içinde yapılan son teknoloji 12K K500 G4 yeni Gravür makinesi yatırımı ile Gravür işleme kapasitesi arttırılmıştır.

Değişim ve sürekli gelişim felsefesinin yanı sıra inovatif bakış açısıyla ilerleyen ve müşteri taleplerinin şekillendirdiği pazar gelişmelerini de takip ederek her zaman olduğu gibi en son teknolojiye yatırım yapan Bak Gravür; ürün çeşitliliği ve üstün kalite hedefiyle, en son teknolojiye sahip KODAK NX 'in "Digicap" ve ESKO' nun "Crystal" bileşenlerini kullanarak Flekso Baskı için klişe üretim tesisini Temmuz 2021 ayında devreye almıştır.

Sürdürülebilirlik hedefleri ile ilerleyen Bak Gravür Sustainable Packaging Coalition (SPC) üyeliğine adım atmıştır.

Üretimde kullanılan enerjinin  %100 yenilenebilir kaynaklardan geldiğini kanıtlayan I-REC sıfır karbonlu yeşil elektrik sertifikasına hak kazanılmıştır.

2022

Üretim kapasitesinin arttırılması ve eski makinelerin modernizasyonu için yeni makine parkuru yatırımı başlatılmıştır.

Sürdürülebilirlik odaklı yaklaşım ve çevre odaklı üretim politikalarından hareketle, Sıfır Atık Belgesi'ne hak kazanılmıştır.

İklim değişikliği ile mücadele konusundaki sorumluluk odağıyla, gönüllülük esasıyla başlatılan “Kurumsal Karbon Ayak İzinin Hesaplanması Projesi” başarıyla tamamlanmış ve “Karbon Ayak İzi hesaplama ISO 14064-1: 2018 belgesine” hak kazanılmıştır.

2021 yılında elde edilen I-REC sertifikalarında devamlılık sağlanmış ve sürdürülebilirlik odağıyla, üretimde kullanılan enerjinin tamamı yenilenebilir kaynaklardan temin edilmiştir.

2023

Var olan makine parkurlarına ilave olarak gerçekleştirilen; 4 CUmax teknolojisine sahip Bakır Kaplama Makinesi, 1 CFM, 1 Finishmaster, 1 Gravür İşleme Makinesi, 1 Lazer Finish Yağ Alma Makinesi, 1 Krom Kaplama Makinesi yatırımıyla aylık 5.000, yıllık 60.000 silindire kadar üretim kapasitesine ulaşıldı.